Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Sultani çekirdeksiz üzüm hasadı devam ediyor. Ağustos ayında başlayan ve eylül sonuna kadar sürecek olan hasatta, üzümler traktörlerle kurutma alanlarına taşınıyor.

Üzümler, önce ‘bandırma suyu’ olarak bilinen özel karışıma batırılıyor ardından bezlerin üzerine serilerek kurutuluyor.

"Bandırma ile 10 günde kuruyor"

Üretici Burcu Sever Özgenç, bandırma işleminin süreci hızlandırdığını belirterek şunları söyledi:

“Bandırma yapılan üzümler 10 günde, yapılmayanlar ise 21 günde kuruyor. Bu da zaman ve iş gücünden tasarruf sağlıyor.”

Gündüz hasat, gece nöbet

Özgenç, sadece gündüz değil geceleri de ürünlerinin başında olduklarını anlatarak,

“Üzümleri sergi alanına seriyoruz. Akşam olunca ürünleri yalnız bırakmıyoruz. Hırsızlık ve yabani hayvanlara karşı sabaha kadar tüfekle nöbet tutuyoruz” dedi.

Kaynak: DHA