Fırında tavuk, hem pratik hem de lezzetli bir yemektir. Tavuğun deri altına işleyen baharatlar ve zeytinyağı ile fırınlanan tavuk, dışı çıtır içi ise yumuşacık olur. İster akşam yemeği ister misafir sofraları için mükemmel bir tercihtir. İşte fırında tavuk tarifi:

Malzemeler:

1 bütün tavuk (yaklaşık 1.5 kg)

Tıraş olan köpekler neden değişiyor? Tıraş olan köpekler neden değişiyor?

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı kekik

1 adet limon

4 diş sarımsak (ezilmiş)

1/2 su bardağı su (pişirme sırasında eklemek için)

Yapılışı:

Tavuğu hazırlama: Tavuğu iyice yıkayıp kurulayın. Derisini gevşetmeden, tavuğun her yerine zeytinyağını sürün. Ardından tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile her tarafını güzelce baharatlayın.

Sos hazırlığı: Limonu ortadan ikiye kesip, birinin suyunu sıkın. Diğerini dilimleyin. Ezilmiş sarımsakları da limon suyu ile karıştırın.

Tavuğu marine etme: Limonlu-sarımsaklı karışımı tavuğun içine ve dışına iyice yedirin. Tavuğu 1 saat boyunca buzdolabında marinesine bırakın (isteğe bağlı, daha uzun süre bekletmek lezzetini artırır).

Fırında pişirme: Fırını 200 dereceye ısıtın. Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine biraz su dökün ve dilimlenmiş limonları tavukla birlikte tepsiye ekleyin. Fırına verin ve 1.5-2 saat pişirin. Tavuğun dışı iyice kızarınca ve içi tamamen pişince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi