Patatesli börek, çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yumuşacık iç harcı ve çıtır yufkasıyla her lokmada lezzet sunan bu böreği pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte nefis patatesli börek tarifi:
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin.
Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun, ardından patates ve baharatları ekleyerek karıştırın.
Sos için süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
Yufkanın birini tezgaha serip üzerine sostan sürün.
Patatesli harcı serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Sıcak servis yaparak lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!