TasteAtlas’ın her yıl milyonlarca değerlendirmeyi analiz ederek oluşturduğu global lezzet sıralaması açıklandı. Geleneksel bir Türk lezzeti olan cağ kebabı, 453.720 geçerli kullanıcı değerlendirmesi arasından 4.51/5 ortalama puan alarak dünyanın en iyi beşinci yemeği seçildi. Erzurum ve çevresinin geleneksel lezzeti olan cağ kebabı, terbiyelenmiş kuzu veya dana etinin yatay şişte, odun ateşi üzerinde ağır ağır pişirilmesiyle hazırlanıyor. Lezzetin en önemli sırrı ise hem etin kalitesi, hem de bölgenin kadim pişirme tekniği. TasteAtlas’ın son raporuna göre cağ kebabı, dünya çapında 11.781 yemek arasında değerlendirmeye alındı ve bu yıl en yüksek puanları toplayan Türk yemeği oldu.
Dünyanın en iyi 5. yemeği cağ kebabı seçildi
Erzurum cağ kebabı yeniden dünya sahnesinde. Uluslararası lezzet platformu TasteAtlas’ın 2025/26 “Dünyanın En İyi Yemekleri” listesinde cağ kebabı bu yıl 5. sıraya yerleşti.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Resmi kayıtlar 'Borç Yok' açıklamasını yalanladı: İZOTAŞ'ın vergi borcu dudak uçuklattı
Türkiye’de bir ilk İzmir’de: Yaşlı bakımının kalbi ilk kez İzmir’de atacak
Prof. Dr. Naci Görür'den Antalya depremi yorumu
İzmir sanatla nefes alacak: Şehirde bu hafta kültür rüzgârı esiyor
İzmir’de kentsel dönüşümde yeni dönem: Şehrin yol haritası meclis gündeminde
Emekli maaşından borç kesintisi dönemi başlıyor: 1 Ocak’ta yürürlüğe giriyor
Prof. dr. Kabaçam Türkiye’de karaciğer yağlanmasının kritik seviyeye ulaştığını açıkladı
İzmir'in trafik karnesi: İzmirliler sınıfta kaldı!
Robotik cerrahi mesane kanserinde iyileşme sürecini hızlandırıyor
Yollarda yeni dönem: “Baklava dilimli” trafik tabelası




