Coğrafi işaretli Bodrum çökertme kebabı, gastronomi alanında yayımlanan “Dünyanın En İyi 100 Yemeği” listesinde 7’nci sırada yer alarak uluslararası ilgiyi artırdı. Bodrum’un turizm sezonunun en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan çökertme kebabı, ince dilimlenmiş et, çıtır patates ve yoğurtla hazırlanıyor. Yaz aylarında restoran ve otellerde yoğun talep gören yemek, bölgenin gastronomi kimliğini ön plana çıkarıyor.

ALOCK otel kapı kilitleri: Türkiye’de güvenlik ve teknolojide yeni standart
ALOCK otel kapı kilitleri: Türkiye’de güvenlik ve teknolojide yeni standart
İçeriği Görüntüle

Tescil ve aslına uygun yapım önemli

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, çökertme kebabının coğrafi işaret tescil sürecine dair açıklama yaptı. Kocadon, “Bu iş için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selma Atabey’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Çökertme kebabının aslına uygun yapılması önceliğimiz. Herhangi bir işletme aslına uygun yapmak istiyorsa belgesini almak için bize müracaat edebilir” dedi.

Bodrum’un yöresel ve kültürel lezzeti

Şef Emrah Sarıca, çökertme kebabının hazırlanışını anlatarak yemeğin kültürel değerine dikkat çekti. Sarıca, “Bodrum yöresine ait bir yemek, dünyada 100 yemek arasında 7’nci sırada yer aldı. Lahmacunla anılan Bodrum’un çökertme kebabıyla anılması daha doğru. Turistler arasında çok tercih edilen bir yemeğimiz. Bodrum sadece deniz, kum ve güneş değil, kültürel yemekleriyle de tercih edilen bir destinasyon” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA