Demans vakalarının 2030’da 82 milyona, 2050’de ise 152 milyona ulaşması bekleniyor. Biruni Üniversitesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, yeşil çayın güçlü antioksidanı EGCG’nin B3 vitamini ile birleştiğinde yaşlanan beyin hücrelerini canlandırdığını ve zararlı protein birikimini temizlediğini söyledi.
Prof. Dr. Asil, yeşil çayın içerdiği kateşin polifenoller sayesinde beyin inflamasyonunu azalttığını ve Alzheimer’ın temel nedeni olan amiloid-beta proteinin birikimini engellediğini belirtti. Araştırmalar, yeşil çay tüketenlerde Alzheimer riskinin düştüğünü ve bilişsel fonksiyonların güçlendiğini ortaya koyuyor.
“Diyet alışkanlıkları demansın önlenmesinde kritik rol oynuyor. Yeşil çay düzenli tüketildiğinde sinir hücrelerini koruyor ve planlı hücre ölümü olan apoptozu önlüyor” diyen Prof. Dr. Asil, beyin sağlığının korunmasında günlük beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekti.





