Eskişehir Özel Ümit Batıkent Hastanesi Diyetisyeni Şükriye Eral, sıcak havalarda su ve mineral dengesinin korunmasının önemine dikkat çekerek, yeterli su tüketiminin ve gazlı içeceklerden uzak durmanın hayati olduğunu vurguladı.

Günlük su ihtiyacı kilogram başına 40 mililitre

Eral, su ihtiyacının kişinin yaşına, cinsiyetine, kronik hastalıklarına ve genel sağlık durumuna göre değiştiğini belirterek, pratik bir yöntem olarak kilogram başına 40 mililitre su tüketilmesini önerdi. Diyetisyen, çay, kahve ve gazlı içeceklerin vücuttaki suyu azaltabileceğini hatırlattı.

Gazlı içeceklerden uzak durun, maden suyuna dikkat edin

Yaz aylarında gazlı içeceklerin önerilmediğini söyleyen Eral, maden suyu tüketilecekse sodyum oranına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle hipertansiyonu olan bireylerin düşük sodyumlu maden suyu tercih etmesi gerektiğini aktardı.

Akdeniz tipi beslenme sıvı dengesini koruyor

Diyetisyen Şükriye Eral, yaz aylarında Akdeniz tipi beslenmenin önemine değinerek, "Günde 2-3 porsiyon meyve ve sebze tüketimi vücudun sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olur" dedi.

Kaynak: İHA