YAŞAM

Evde kolayca yapabileceğiniz humus tarifi

Humus, nohut ve tahinin eşsiz uyumuyla hazırlanan, besleyici ve lezzetli bir mezedir. Pratik tarifiyle sofralarınıza lezzet katabilirsiniz. İşte klasik humus tarifi!

Abone Ol

Humus, Orta Doğu mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Nohut, tahin, limon suyu ve sarımsağın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu lezzet, hem sağlıklı hem de besleyicidir. İşte klasik humus tarifi:

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı tahin

2 diş sarımsak

Yarım limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz (damak tadına göre)

Yarım çay bardağı su (kıvam için)

Yapılışı

Haşlanmış nohutları kabuklarından ayıklayın ve mutfak robotuna alın.

Üzerine tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu, kimyon ve tuzu ekleyin.

Karıştırmaya başlayarak yavaş yavaş su ve zeytinyağı ekleyin. Kıvam alana kadar çekin.

Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde servis tabağına alın.

Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber veya kimyon serperek servis edebilirsiniz.

Humusu kızarmış ekmek, lavaş veya sebzelerle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!