Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İnce hamurun üzerine yayılan nefis kıymalı harcıyla, hafif ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Genellikle taze soğan, limon ve maydanoz ile servis edilen lahmacun, hem pratik hem de doyurucudur. İşte evde yapabileceğiniz lahmacun tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

4 su bardağı un

1 paket kuru maya (10 gram)

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

Aşktan korkmak mümkün mü? Uzmanlar bu fobiye özel bir isim veriyor! Aşktan korkmak mümkün mü? Uzmanlar bu fobiye özel bir isim veriyor!

1 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

300 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet domates

1 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 çay bardağı su

1/2 demet maydanoz

Yapılışı:

Hamur hazırlığı: Unu bir kaba eleyin. Ortasını açın ve kuru mayayı, toz şekeri ekleyin. Ilık suyu ve tuzu ekleyip karıştırın, ardından zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç harç hazırlığı: Soğanı ince ince doğrayın, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kıymayı bir kaba alın ve doğradığınız sebzeleri, pul biberi, karabiberi, tuzu, zeytinyağını ve suyu ekleyip karıştırın. Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyin.

Lahmacun şekillendirme: Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Her bezeyi un serpilmiş tezgah üzerinde incecik açın. Üzerine hazırladığınız harcı ince bir tabaka halinde yayın.

Pişirme: Lahmacunları önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5-7 dakika kadar, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Servis: Lahmacunları sıcak olarak, dilimlenmiş soğan, maydanoz ve limon dilimleriyle birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi