İskender, Türk mutfağının en ünlü lezzetlerinden biridir. Yumuşacık döner etleri, tereyağlı yoğurt ve pide ile birleşerek mükemmel bir lezzet patlaması yaratır. Hem misafirlerinizi ağırlarken hem de özel bir akşam yemeği için harika bir seçimdir. İşte evde yapabileceğiniz pratik iskender tarifi:

Malzemeler:

500 gram dönerlik et (tercihen kuzu veya dana)

2 adet pide (veya lavaş)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı pul biber

Meteoroloji uyardı: Ege'ye fırtına geliyor! Meteoroloji uyardı: Ege'ye fırtına geliyor!

2 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Döner etini ince ince dilimleyin ve zeytinyağında, tuz ve karabiberle tatlandırarak tavada veya dönerci tarzı bir ızgarada pişirin.

Pideleri kuşbaşı boyutunda kesin ve tavada hafifçe ısıtın.

Tereyağını bir tavada eritin. İçine domates salçasını ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.

Salçalı sosu, pişirdiğiniz döner etlerinin üzerine dökün ve karıştırarak sosun etle birleşmesini sağlayın.

Pideleri bir tabağa yerleştirin. Üzerine döner etlerini yerleştirin.

Yoğurdu bir kaba alın, üzerine pul biber ve biraz tuz ekleyip karıştırın.

Iskenderi tabağa yerleştirdikten sonra üzerine yoğurdu ekleyin ve son olarak eritilmiş tereyağını dökün.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi