Bakanlık, 11 Kasım 2025 tarihinde yayımladığı güncel taklit ve tağşiş listesinde 11 sucuk markasının baş eti, kalp ve kanatlı et karıştırarak üretim yaptığını belirledi. Laboratuvar testleri, etiket bilgilerinin ürün içeriğiyle uyuşmadığını ortaya koydu.

Denetimler Hangi İllerde Yoğunlaştı?

Denetimlerde en çok ihlalin Afyonkarahisar, Konya ve Ankara’da görüldüğü açıklandı. Afyonkarahisar’da 6 firmanın, Ankara’da bir firmanın ürünlerinde mekanik ayrılmış kanatlı eti ve kanatlı hayvan kalıntılarına rastlandı. Konya’da ise 4 firmada baş eti ve kalp gibi sakatatlar tespit edildi.

Dr. Necip Hablemitoğlu, 23 yıl önce bugün suikaste kurban gitmişti
Dr. Necip Hablemitoğlu, 23 yıl önce bugün suikaste kurban gitmişti
İçeriği Görüntüle

Halk Sağlığına Tehdit

Uzmanlar, bu tür uygulamaların hem ürün kalitesini düşürdüğünü hem de tüketici sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtiyor. Bakanlık, denetimlerin artarak süreceğini ve hileli üretim yapan firmaların kamuoyuna açıklanacağını vurguladı.

İşte Bakanlık tarafından açıklanan o liste;

1200Xauto.jpg-17

Kaynak: Haber Merkezi