Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Erdal Şaşkın, Araban Ovası’nın verimli topraklarında yetişen meşhur Araban Sarımsağı ile doğal turşular hazırlıyor. Şaşkın, hazırladığı turşularla bölge halkına şifa dağıtıyor.

Sarımsağın Özellikleri
Şaşkın, Araban Sarımsağının kendine has tadı, aroması ve dayanıklılığı nedeniyle turşusunu yapmaya karar verdiğini belirtti. İnsan sağlığına faydalarıyla bilinen sarımsakları araştırdığını söyleyen Şaşkın, bu turşuların hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu vurguladı.
Teşekkür ve Destek
Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Altun, Şaşkın’ı ziyaret ederek, Araban Sarımsağının tanıtımına katkıda bulunduğu için teşekkür etti.
Kaynak: İHA




