Türkiye’nin dört bir yanından getirilen yöresel tatların tanıtıldığı Ankara Gurme Festivali, Ankaralılara gastronomi şöleni yaşatıyor. 18-24 Ağustos 2025 tarihleri arasında Gençlik Parkı Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oluyor.
“Türkiye’de bir ilk”
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, festivalin gastronomiye ve kente katkı sunduğunu belirterek, “Çocukluğumuzun geçtiği Gençlik Parkı’nda böyle bir etkinliğin yapılması çok kıymetli. Türkiye’de bir ilk olan Gurme Festivali sayesinde Ankaralılar hem alışveriş yapıyor hem de her gün farklı yöresel tatlarla tanışıyor” dedi.
Her gün farklı ikramların yapıldığını aktaran Açıköz, “Burada buğday, nohut pişiyor. Öğleden sonra ayran aşı olarak ikram edilecek. Çubuk’un vişne şerbetinden farklı illerin tatlılarına kadar birçok ürün vatandaşlarla buluşuyor” diye konuştu.
Beypazarı lezzetleri tanıtıldı
Festival katılımcılarından Yasin Çevik, Beypazarı’ndan yöresel ürünler getirdiklerini belirterek, “Yaprak sarmamız, dolma çeşitlerimiz, dünyaca ünlü Beypazarı kurumuz, eriştemiz, tereyağlı baklavamız ve köy tarhanamızla buradayız” dedi. Çevik, bu tür etkinliklerin Ankara’nın gastronomi kültürünü geliştireceğini de vurguladı.
Vatandaşlardan yoğun ilgi
Festivali ziyaret eden vatandaşlardan Murat Görücü, etkinliği Türkiye’nin kültürel ve gastronomik çeşitliliğini yansıtması açısından önemli bulduğunu söyledi.
Ankara Gurme Festivali, 24 Ağustos’a kadar Ankaralılara yöresel tatlarla dolu bir deneyim sunmaya devam edecek.





