Londra merkezli Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2025 Dünya Üniversite Sıralamaları, Yaşar Üniversitesi’nin alan sıralamalarındaki başarısını gözler önüne serdi. Üniversite, İşletme ve İktisat alanında 501-600, Sosyal Bilimler alanında ise 601-800 aralığında dünya çapında başarı gösterdi. Mühendislik alanındaki sıralamasında ise 1001-1250 aralığındayken, bu başarılar üniversitenin bölgesindeki birinciliğini pekiştirdi.
Yaşar Üniversitesi’nin alanlardaki başarıları
Times Higher Education tarafından yapılan sıralamalara göre, Yaşar Üniversitesi; İşletme ve İktisat alanında dünya genelinde 501-600 aralığında, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ise ilk 5’te yer aldı. Sosyal Bilimler alanında dünya sıralamasında 601-800 bandında bulunan üniversite, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ilk 8’deki yerini koruyor. Mühendislik alanında ise 1001-1250 arasında bir sıralama elde ederek ülke genelindeki vakıf üniversiteleri arasında 11’inci oldu. Bu başarı, Yaşar Üniversitesi'nin Ege Bölgesi'ndeki liderliğini sürdürmesinde önemli bir etken oldu.
Uluslararası başarı, yerel gurur
Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin uluslararası başarılarına ilişkin, "Kurulduğumuz günden bu yana kaliteli eğitim ve topluma hizmet anlayışını en üst düzeyde tutarak, gençlerimizi yarının dünyasına en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon kavramlarını benimsemiş bir üniversite olarak uluslararası başarılarımızla hem bölgemiz hem de ülkemiz için yer almak gurur verici" dedi. Yiğitbaşı, ayrıca bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi konusundaki çabalarının üniversiteyi daha yüksek seviyelere taşıyacağına inandığını belirtti.
Bilimsel katkı ve etkin araştırma sistemi
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, üniversitenin başarısının yalnızca bir hedef değil, aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Kandiller, "Daha yukarıdaki dünya üniversitelerine baktığımızda, onların girdilerinin onda biriyle, onların ürettiği akademik çıktıları elde ettiğimizi gördük. Bu da araştırma sistemimizin etkinliğini ve verimliliğini gösteriyor. Bilimin ve bilgi üretiminin sınırlarını genişletmek için araştırmalarımıza olan desteğimizi arttırarak, bu listedeki yerimizi sürdürmeyi ve daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz" dedi.