Taze fasulye, Türk mutfağının en sevilen sebze yemeklerinden biridir. Hem pratik hem de sağlıklı olan bu tarif, yaz aylarında sofralarınızı renklendirir. İşte taze fasulye tarifi:

Malzemeler

500 gram taze fasulye

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 yemek kaşığı biber salçası

Dünyanın en çok okunan kitabında bir Türk izi mi var? O detay yıllar sonra fark edildi! Dünyanın en çok okunan kitabında bir Türk izi mi var? O detay yıllar sonra fark edildi!

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 su bardağı sıcak su

Yarım limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı

Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesip, 2-3 cm uzunluğunda doğrayın.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin.

Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.

Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.

Domatesleri rendeleyin veya doğrayın ve tencereye ekleyin. Salçayı da ilave edip, birkaç dakika pişirin.

Doğranmış fasulyeleri ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin.

Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Piştikten sonra, isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

Taze fasulyeyi pilav veya yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi