Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren 11 farklı fabrikada görevli 225 işçi, yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı gibi şikayetlerle hastaneye kaldırıldı. Zehirlenmeye tavuklu yemeklerin neden olduğu değerlendirilirken, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.
Öğle yemeği sonrası rahatsızlandılar
İşçilerin, bir yemek şirketi tarafından dağıtılan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısını tükettikten sonra belirtiler göstermeye başladığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, 225 işçi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. İşçilerden 5’inin hastanedeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Gıda numuneleri inceleniyor
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, yemeklerden alınan numuneleri laboratuvar ortamında incelemeye aldı. Zehirlenmeye neden olan maddenin kesin olarak belirlenmesi için test sonuçlarının beklendiği ifade edildi.
Yemek şirketi çalışanları emniyette!
Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında yemek şirketinin yetkilisi, aşçısı ve görevli gıda mühendisi emniyete götürülerek ifadeleri alındı. Şirket çalışanları hakkında başlatılan işlemler devam ediyor.





