Tahin, susam tohumlarından elde edilen besleyici bir gıdadır ve genellikle pekmez ile birlikte tüketilir. İçeriğinde barındırdığı vitamin, mineral ve sağlıklı yağlarla bağışıklığı güçlendirirken, kalp sağlığından kemik gelişimine kadar birçok fayda sunan bu besinin öksürük üzerindeki etkileri ne?

Öksürük, genellikle soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarıyla ortaya çıkar. Tahin, içerdiği doğal bileşenler sayesinde solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı olur.

Öksürük için tahin nasıl kullanılır? 

Tahini öksürük için şu şekilde kullanmak mümkündür. 1 yemek kaşığı tahin ile 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırarak yemek, boğazı yumuşatır ve öksürüğün şiddetini azaltır.

1 tatlı kaşığı tahin ile 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak tüketmek, antibakteriyel etkisi sayesinde boğaz enfeksiyonlarının giderilmesine destek olur. Tahini ılık süte ekleyerek tüketmek, solunum yollarını nemlendirerek öksürüğü hafifletebilir. ayrıca sabah aç karnına tahin tüketmek de enfeksiyonlarla savaşmak açısından faydalıdır.

Tahin

Tahin balgam söker mi?

Tahin, antiinflamatuar özelliğine sahip olduğu için solunum yollarındaki iltihaplanmayı azaltır ve balgamın daha kolay atılmasına yardımcı olur. Tahin pekmez karışımı veya tahin ve limonlu su tüketimi, balgam söktürücü etkiye sahiptir.

Çiğ tahin neye iyi gelir?

İşlem görmemiş çiğ tahin, vitamin ve mineraller açısından daha zengin bir içeriğe sahiptir. Bağışıklığı güçlenmesine yardımcı olur, mideyi korur ve sindirimi destekler. 

Tahin neyi temizler? 

Vücuda pek çok faydası olduğu bilinen tahin, demir eksikliğine iyi gelerek besinlerden alınan demirin emilimini arttırır. Kalp ve damarlara iyi gelir. Kan şekerini dengeler ve vücuttaki toksinleri temizler. Ayrıca tahin, cildi parlatıcı ve güzelleştirici etkilere sahiptir.

Prebiyotik ve probiyotik arasındaki 10 fark! Hangisini tercih etmelisiniz? Prebiyotik ve probiyotik arasındaki 10 fark! Hangisini tercih etmelisiniz?

Tahin yedikten sonra su içilir mi? 

Aç karna tüketilecek tahini sade olarak pekmez kullanmadan yemek gerekir. Ayrıca sade tahini yedikten sonra bol su içmek ve bir süre yemek yememek tahinden alınacak faydaları arttırır. 

Tahin, içerdiği besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunan doğal bir gıdadır. Öksürük, balgam ve solunum yolu rahatsızlıkları için destekleyici bir ürün olarak tüketilebilir. Ancak, aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Özellikle alerji riski taşıyan bireylerin dikkatli olması önerilir.

Kaynak: Haber Merkezi