Ramazan ayı denildiğinde akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Ramazan pidesi, sofralara sıcak ve taze şekilde gelince ayrı bir keyif verir. Dışarıdan almak yerine evde yapmak isteyenler için nefis bir tarifimiz var!
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı yoğurt (üzeri için)
- Susam ve çörek otu (üzeri için)
Yapılışı:
- Geniş bir kaba ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyerek karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.
- Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Tuz ve zeytinyağını da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta yoğurup, yağlı kağıt serili tepsiye alın ve elinizle yuvarlak pide şekli verin.
- Parmak uçlarınızla klasik Ramazan pidesi desenini yapın.
- Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak pidenin üzerine sürün, ardından susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak pideleri temiz bir bezle örterek dinlendirin.
- Bu pratik tarifle, mis gibi kokan ve yumuşacık Ramazan pidelerini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: Haber Merkezi