Kıymalı pide, Türk mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. İnce bir hamurun üzerine yerleştirilen kıymalı iç harcı, taş fırında pişirilerek enfes bir lezzet elde edilir. Evde de kolayca hazırlayabileceğiniz bu pide, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her an sofranızı şenlendirebilir.

Malzemeler:

Hamur İçin:

4 su bardağı un

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı ılık su

İç Harcı İçin:

300 gram kıyma

1 adet soğan (ince doğranmış)

1 adet yeşil biber (doğranmış)

1 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı (pidenin üzerine sürmek için)

Yapılışı:

Hamuru Hazırlama: Unu bir kaba alın, ortasını açıp kuru mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin. Üzerine ılık suyu ve zeytinyağını ekleyin. Karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç Harcı Hazırlama: Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanları ve yeşil biberleri kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. Harç suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

Pideyi Şekillendirme: Mayalanan hamuru unlu bir zeminde 4 eşit parçaya ayırın. Her birini uzun ve ince bir şekilde açın. Hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı harcı yerleştirin. Hamurun kenarlarını içeri doğru kapatıp, pide şeklini verin.

Pişirme: Pidelerin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pidelerin üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Servis: Fırından çıkan pideleri sıcak olarak servis edin. Yanında ayran veya salata ile mükemmel bir öğün olur.

Bilim insanları tespit etti: İşte ilişkinin bittiğini gösteren o işaret! Bilim insanları tespit etti: İşte ilişkinin bittiğini gösteren o işaret!

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi