ESBAŞ Gıda İşletmeleri, Alanya'da düzenlenen 9. Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışması’ndan 11 altın madalya ve ekip yarışmasında birincilikle döndü. 49 ülkeden 2 bin şefin katıldığı yarışmada başarı gösteren ESBAŞ ekibi, gastronomi dünyasında kazandığı ödüllerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
Yarışmada büyük başarı
2019 yılından bu yana bir dizi ödül kazanarak mutfak dünyasında kendine sağlam bir yer edinen ESBAŞ mutfak ekibi, 9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışması’nda 11 kategoride altın madalya kazandı. Yarışmaya 5 aşçı ve 2 stajyer ile katılan ekip, 49 ülkeden 2 bin şefin yer aldığı etkinlikte, gastronomi dünyasında bir kez daha yetkinliğini kanıtladı.
ESBAŞ Gıda İşletmeleri, başarılarına 21 Aralık 2024'te Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun düzenlediği 21. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde kazandığı ‘Yılın Altın Genç Şefi’ ödülü ve 2023 yılında kazandığı 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya ile devam etmişti.
Alanya Altın Kepçe Yarışması ve gastronomi dünyası
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 9. Alanya Altın Kepçe Aşçılar Uluslararası Yemek Yarışması, dünya çapında ünlü şeflerin ve mutfak ustalarının katıldığı önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyor. Yarışma, Alanya'nın gastronomik potansiyelini tanıtan ve uluslararası yemek kültürlerini buluşturan bir platform olarak dikkat çekiyor.
Panelde Ege mutfağına dair bilgiler paylaşıldı
Festival kapsamında düzenlenen panelde, ESBAŞ Gıda İşletmeleri Direktörü Soner Arslan ve Ürün Geliştirme Takım Lideri Nur Biçimveren Ertaş, Ege mutfağının fonksiyonel beslenmeye etkilerini anlattılar. Konuklar, Ege mutfağının beslenme üzerine olan katkıları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu.