Çörek, özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde tercih edilen, içi yumuşacık dışı ise hafif çıtır olan harika bir tariftir. Farklı iç malzemelerle zenginleştirilebilen çörek, herkesin beğenisini kazanır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir çörek tarifi:

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 paket kuru maya (10 gram)

1/2 su bardağı ılık su

1/2 su bardağı süt

1/4 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta (üzeri için)

Aşık olacağın kişiyi bağırsak bakterilerin mi seçiyor? Aşık olacağın kişiyi bağırsak bakterilerin mi seçiyor?

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, iç harç için)

Yapılışı:

Hamur hazırlığı: Unu bir kaba eleyin. Ortasını açın ve kuru mayayı, toz şekeri ekleyin. Ilık suyu ve sütü ekleyip karıştırın. Sıvı yağı ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10-15 dakika yoğurduktan sonra üzerini örterek, hamurun iki katına çıkması için 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Çörek şekillendirme: Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve yaklaşık 2 cm kalınlığında açın. Hamuru dilediğiniz şekillerde kesebilir veya yuvarlayabilirsiniz. İçine dilediğiniz harcı (peynir, zeytin, patates vb.) ekleyebilirsiniz.

Fırınlama: Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve isteğe göre susam veya çörek otu serpin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerleri altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi