Gizemli, zeki ve neredeyse insan gibi! Kuzgunları bu kadar özel kılan ne? Gizemli, zeki ve neredeyse insan gibi! Kuzgunları bu kadar özel kılan ne?

Kısır, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez serinletici ve hafif lezzetlerinden biridir. İçeriğindeki taze yeşillikler ve baharatlarla harika bir tat sunar. Pratik bir şekilde hazırlanabilir ve birçok öğünle uyum sağlar. İşte size nefis bir kısır tarifi:

Malzemeler:

1 adet domates

  • 2 su bardağı ince bulgur

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 limon suyu

  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (isteğe bağlı)

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1/2 çay bardağı sirke

  • 1 demet taze soğan

  • 1/2 demet maydanoz

  • 1/2 demet taze nane

  • 1 adet salatalık

Yapılışı:

  1. İnce bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu dökün. Üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin (yaklaşık 10-15 dakika).

  2. Bulgurlar şiştikten sonra, içine zeytinyağı, tuz, limon suyu, nar ekşisi, pul biber, sirke ve zeytinyağını ekleyin. Karıştırarak tüm malzemelerin bulgura iyice karışmasını sağlayın.

  3. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi ince ince doğrayın, domates ve salatalığı ise küçük küpler halinde doğrayın.

  4. Tüm doğranmış malzemeleri kısır karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.

  5. Kısırınızı bir süre dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi