Karnabahar çorbası, sağlıklı ve lezzetli bir çorba tarifidir. Karnabaharın hafif tatlımsı lezzeti, kremamsı dokusu ile birleşerek harika bir çorba ortaya çıkar. İşte karnabahar çorbası tarifi:
Malzemeler
1 küçük karnabahar
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı krema
5 su bardağı tavuk veya sebze suyu
Tuz, karabiber (damak tadına göre)
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı
Karnabaharı küçük parçalara ayırın. Havuçu soyup rendeleyin, soğanı ve sarımsağı ince doğrayın.
Bir tencerede tereyağını ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
Havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından karnabaharı ekleyin.
Üzerine tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Pişen malzemeleri bir el blenderiyle pürüzsüz hale getirin.
Krema, tuz ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın.
Sıcak olarak servis edin, isteğe bağlı olarak üzerine pul biber serpebilirsiniz.
Karnabahar çorbası, özellikle soğuk günlerde sofranıza lezzet katacaktır. Afiyet olsun!