Vitamin ve mineral yönünden zengin olan, antioksidan yönünden zengin kinoayı tüketirken pek çok farklı tarif denenebilir. Kinoyı hazırlamak için belirli aşamalardan geçmesi gerekir. Kinoa tüketimine dair her şeyi sizler için araştırdık. 

Kinoa çiğ yenir mi?

Kinoa çok sert bir besindir. Pişirilmeden ya da suda bekletilmeden tüketilmesi tavsiye edilmez. Bu yüzden kinoları haşladıktan sonra yemek gerekir. Ayrıca bu besini yağda kavurarak ya da demlenerek yenilebilir.

Ünlü sucuk firmasına şok ceza! Ünlü sucuk firmasına şok ceza!

Kinoa diyetlerde nasıl kullanılır?

Zayıflamak isteyenler için iyi bir tercih olan kinoayı salatalara eklemek mümkündür. Böylece besin değeri yüksek ve protein kaynaklı bir öğün geçirebilirsiniz. Pişmiş kinoa yulaf lapası yerine de kullanılabilir.  Pişmiş kinoa üzerine meyve de eklenebilir. Sebzeli köfte yaparken de kinoa kullanılabilir. Kinoa smootielere eklenerek de besin değeri yüksek hale getirilebilir. Tavuk gibi bazı çorbaların içerisinde de kinoa tercih edilebilir. Hatta pilav yapımında da kullanılabilir. 

Kinoa Faydaları

Kinoa faydaları neler? 

Kinoa, kilo kaybına yardımcı olduğu gibi lif, protein ve diğer besinler açısından da sindirimi destekler. Yüksek oranda antioksidan içerir. Yağ asitleri nedeniyle kalp sağlığını destekler. Kansızlığa iyi gelir. Çölyak hastalarının kullanımına uygundur. 

Kinoa ne kadar tüketilmeli? 

Kinoa günde iki üç porsiyon ya da yemeklerin yanında üç, dört kaşık olarak tüketilebilir. Fazla kinoa tüketimi kan sulandırıcı etkisi nedeniyle önerilmez. İç kanamalara da neden olabilir. 

Kaynak: Haber Merkezi