İzmir'in Buca ilçesinde bir kumpircide yemek yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitiren Servet Polat olayıyla ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.
Salmonella bakterisi bulunduğu tespit edilmişti
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Servet Polat'ın ailesinin şikayeti üzerine yürüttüğü soruşturma sonucunda, işletme sahibi N.D. hakkında kamu davası açıldığını açıkladı. Olayın ardından yapılan araştırmalar sonucu, aynı işletmede yemek yiyen başka vatandaşların da zehirlenme şikayetleriyle hastanelere başvurduğu tespit edildi. Sağlık raporları doğrultusunda alınan beyanlar ve yapılan analizler, işletmede ciddi hijyen sorunlarına işaret etti. Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından yapılan analizde, alınan kumpir numunesinde Salmonella bakterisi bulundu. Aynı zamanda Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Servet Polat’ın ölümünün de bu bakteriye bağlı gıda zehirlenmesinden kaynaklandığı açıklanmıştı.
20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kumpirin insan sağlığına tehdit oluşturduğunu ve ölüme sebebiyet verdiğini belirterek işletme sahibi N.D. hakkında Taksirle Ölüme Neden Olma (TCK 85/2) ve Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda Ticareti (TCK 186/1) suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldığını duyurdu. Servet Polat’ın ailesi, yaşanan olayın ardından sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor.





