Balık simit tarifiyle lezzetli ve pratik bir atıştırmalık hazırlayın! Levrek fileto, susam ve yumurtadan yapılan bu nefis tarif, çıtır çıtır bir deneyim sunuyor. Hem pratik hem sağlıklı!
Malzemeler:
1 adet levrek fileto (uzun ince kesilmiş)
150 gr susam (1 paket)
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı su
1 fincan sıvı yağ (kızartmak için)
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifin Hazırlanışı:
Levrek filetolarını uzun ve ince şeritler halinde kesin. Ardından, yumurta, su ve unu karıştırarak bir sos hazırlayın. Başka bir kabın içine susamları alın. Hazırladığınız balık şeritlerini önce sosa, sonra susama bulayıp halka şeklini verin.
Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Bu sırada geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve balık halkalarını önlü arkalı 3-4 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları havlu kağıt serili tabağa alarak fazla yağını çektirin. Son olarak, istediğiniz yeşilliklerle süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyetle tüketebileceğiniz bu lezzetli atıştırmalık, hem evdeki herkesin beğenisini kazanacak hem de misafirlerinize özel bir sunum yapma imkânı sağlayacak!