Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde eş zamanlı yürütülen program kapsamında ilçede kapsamlı denetimler yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde et, tavuk ve süt ürünleri başta olmak üzere yüksek risk taşıyan hayvansal gıdaların satış noktaları ve toplu tüketim yerleri kontrol edildi.
Halk sağlığı öncelikli, esnaftan kurallara uyum bekleniyor
Gıda kontrol görevlileri, denetimlerde ürünlerin son tüketim tarihleri, uygun muhafaza şartları, bozulma ve bulaşma riskleri ile hijyen kurallarına uygunluğunu titizlikle inceledi. Yetkililer, denetimlerin temel amacının halk sağlığını korumak olduğunu vurgularken, gıda güvenliğinin sürdürülebilirliği için bu tür kontrollerin program dahilinde devam edeceğini ve esnafın kurallara hassasiyetle uymasının beklendiğini ifade etti.




