Uludağ'da Kervansaray Otel'de yangın: Can kaybı var! Uludağ'da Kervansaray Otel'de yangın: Can kaybı var!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında gıda israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Bingöl, hem işletmelerin hem de vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Bingöl, Türkiye genelinde 200 bini aşkın restoran, lokanta ve kafeteryanın bulunduğuna dikkat çekerek, bu işletmelerin milyonlarca kişiyi istihdam ettiğini ve ramazan ayında iftar menülerinin hazırlanırken israfı önlemenin önem taşıdığını vurguladı.

Fiks menü uygulamaları ile israf önlenebilir

Bingöl, ramazan ayında dışarıda iftar yapanların sayısının arttığını ve her bütçeye uygun menülerin olduğunu belirterek, lüks iftar sofralarının talebe göre hazırlandığını ifade etti. Ancak, her türlü menüde israfın önlenmesi gerektiğini söyledi.

TÜRES Genel Başkanı, iftar sofralarında israfın yüzde 30’a kadar çıkabildiğini belirterek, vatandaşlara yemeyecekleri ürünlerin önceden belirtilmesi gerektiğini hatırlattı. Restoranların ise menülerini buna göre hazırlayarak abartılı sofralardan kaçınmalarının israfı en aza indireceğini söyledi.

Bilinçli olmanın önemi

Ramazan Bingöl, iftar sofralarında israfı engellemenin ilk koşulunun bilinçli olmak olduğunu belirterek, fiks menü uygulamalarının iftar sofralarında israfı önleyici bir etken olduğunu ifade etti. Restoranlarda genellikle sabit menüler uygulandığı için, farklı siparişlerin verilmesinin zaman alacağı ve müşterilerin memnuniyetsiz olacağı riskini ortadan kaldırıyor.

Bingöl, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda menüleri hazırladıklarını ve bu menülerin zaman zaman eleştirildiğini, ancak bunun da doğal bir talep olduğunu vurguladı. “İşletmelerimiz bir ay kapalı kalsa çalışanlarımız maaşını nasıl alacak, kiralar ve faturalar nasıl ödenecek?” şeklinde konuşan Bingöl, iftar sofralarındaki çeşitliliğin bu ihtiyaçlardan kaynaklandığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi