Kış aylarında sofraları hem sağlıklı hem de lezzetli yemeklerle donatmak isteyenler için mükemmel bir seçenek sunan fırında peynirli karnabahar tarifini sizlerle paylaştık. Bu tarifi aynı zamanda evdeki fazla peynirler ile de yapabilirsiniz. Hem pratik hazırlanışı hem de eriyen peynirlerin cazibesi ile bu tarif, ailenin ve misafirlerin beğenisini kazanacak. Taze kekik aroması ve kremalı sosuyla karnabahar, klasik yemeklere lezzetli bir alternatif sunuyor.

Fırında peynirli karnabahar tarifi detayları
-
Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.
-
Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın.
-
Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın.
-
Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
-
Kremanın 2/3'ünü kalıbın içerisine dökün.
-
Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabınızın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin.
-
Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin.
-
180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.
Sıcacık ve lezzetli fırında peynirli karnabaharı denedikten sonra, kış sofralarınızın favorisi olacağına emin olabilirsiniz. Bu tarifle hem besleyici hem de keyifli kış akşamları sizleri bekliyor; denemeyi unutmayın.




