Kahramanmaraş'ta fırıncılıkla uğraşan üç genç girişimci, mesleklerine yenilik getirdi. Fırıncılık mesleğini sadece yemek pişirmekten ibaret görmeyen ve işlerini bir sanat olarak gören Mehmet Çağlarsu, Emre Bolat ve Hurşit Kaan Bolat, geleneksel fırıncılık anlayışını modern bir yaklaşımla harmanladı. Genç girişimciler, fırın başına geçerken geleneksel atletler yerine takım elbise giyerek büyük bir değişim yarattılar.
"Dünyada böyle bir şey yok"
13 yıldır fırıncılık yapan ve mesleklerine duydukları sevgiyi her zaman ön planda tutan genç girişimciler, takım elbise ile fırına geçerek işlerini farklı bir boyuta taşıdılar. Emre Bolat, "Bu mesleği uzun yıllardır yapıyoruz ve geliştirmek adına bir adım atmak istedik. Takım elbise ile çalışmaya karar verdik, çünkü dünyada böyle bir şey yok. Kendi işimize sanat gözüyle bakarak bu yolu seçtik," dedi.
"Şaşkın bakışlar, takdir edilen inovasyon"
Fırına gelen ilk müşteriler, fırıncıları takım elbiseyle görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ancak kısa süre içinde alışan müşteriler, fırıncılara takdirlerini sunarak bu yeniliği kutladılar. "Buraya ilk defa gelenler çok şaşırıyor, fakat sonunda bizi tebrik ediyorlar. Bu mesleği sanata dönüştürmek, bizler için gurur verici bir deneyim," diye ekledi Emre Bolat.