İşkembe çorbası, Türk mutfağının sevilen geleneksel çorbalarından biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilir. İşte işkembe çorbası tarifi:

Malzemeler

500 gram işkembe

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı su (veya et suyu)

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı sirke

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yoğurt

Dünyanın en çok okunan kitabında bir Türk izi mi var? O detay yıllar sonra fark edildi! Dünyanın en çok okunan kitabında bir Türk izi mi var? O detay yıllar sonra fark edildi!

Yapılışı

İşkembeyi iyice yıkayın ve üzerine sıcak su dökün. Yumuşaması için yaklaşık 10-15 dakika bekleyin, ardından ince ince doğrayın.

Bir tencereye tereyağını alın ve eritin. Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.

Ardından, doğradığınız işkembeleri ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika kavurun.

Suyu (veya et suyunu) ekleyin ve çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.

Çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin. İşkembeler iyice yumuşamalıdır.

Çorbanın son aşamasında, bir kaba yumurta sarısı ve yoğurdu alıp çırpın. Karışıma biraz çorba ekleyin ve ılıtarak çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamadan 2-3 dakika pişirin.

Çorba hazır! Üzerine sirke ve pul biber ekleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.

İşkembe çorbası, geleneksel lezzeti ve sağlık açısından faydalı özelliğiyle kış aylarında tercih edilen bir çorbadır. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi