TasteAtlas’ın her yıl milyonlarca değerlendirmeyi analiz ederek oluşturduğu global lezzet sıralaması açıklandı. Geleneksel bir Türk lezzeti olan cağ kebabı, 453.720 geçerli kullanıcı değerlendirmesi arasından 4.51/5 ortalama puan alarak dünyanın en iyi beşinci yemeği seçildi. Erzurum ve çevresinin geleneksel lezzeti olan cağ kebabı, terbiyelenmiş kuzu veya dana etinin yatay şişte, odun ateşi üzerinde ağır ağır pişirilmesiyle hazırlanıyor. Lezzetin en önemli sırrı ise hem etin kalitesi, hem de bölgenin kadim pişirme tekniği. TasteAtlas’ın son raporuna göre cağ kebabı, dünya çapında 11.781 yemek arasında değerlendirmeye alındı ve bu yıl en yüksek puanları toplayan Türk yemeği oldu.
Dünyanın en iyi 5. yemeği cağ kebabı seçildi
Erzurum cağ kebabı yeniden dünya sahnesinde. Uluslararası lezzet platformu TasteAtlas’ın 2025/26 “Dünyanın En İyi Yemekleri” listesinde cağ kebabı bu yıl 5. sıraya yerleşti.
Bunlar da ilginizi çekebilir