Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan Ahmet Kerimoğlu, 1968 yılından beri dedesinin yanında öğrenip sürdürdüğü Ramazan tatlıcılığı mesleğini 60 yıldır evinin avlusunda yapıyor. Ramazan’a özel tatlıları, hem Cizre halkının hem de iftar sofralarının vazgeçilmezi olmuş durumda.

Salyangoz nasıl yazılır? Salyongoz mu salyangoz mu? Salyongoz doğru yazımı Salyangoz nasıl yazılır? Salyongoz mu salyangoz mu? Salyongoz doğru yazımı

Deden toruna miras

Kerimoğlu, dedesinden öğrendiği tatlıcılık mesleğini, çocuklarına ve torunlarına da öğretirken, yıllardır aynı kaliteyi bozmadan, özel olarak hazırladığı hamur ve şerbetle tatlılarını yapıyor. "Tatlılarımızın şerbetini özel kendimiz yapıyoruz, hazır katkı kullanmıyoruz" diyen Ahmet Kerimoğlu, tatlılarının lezzetinin şerbetinden kaynaklandığını belirtiyor.

Yöresel gelenek

Cizre'de büyük halka şeklinde yapılan bu tatlılar, Ramazan ayında yöresel bir gelenek haline gelmiş. İftar öncesi, vatandaşlar sıcacık tatlılarını almak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Kerimoğlu, dedesinin mesleğini ve geleneklerini sürdürmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ediyor ve bu geleneğin geleceğe taşınacağını belirtiyor.

Kaynak: İHA