Foça Balık Hali'nde 30 yıldır tezgah işleten İbrahim Göl, kışın en sağlıklı ve lezzetli balıklarının sardalya ve uskumru olduğunu söyledi. Göl, "Kasım ayında sardalya ve uskumru, B12 vitamini ve Omega-3 açısından çok zengindir, mutlaka tüketilmeli. Ayrıca ‘Ceran’ dediğimiz kefal türü lezzetli. Göç balığı olan Foça çipurası şu an en taze döneminde. Kasım çipurası ve dil balığı yumurtalıdır, tadına doyum olmaz. Ahtapot sezonu da açıldı, sevenler için taze ürünlerimiz mevcut" dedi.
Palamut yerini tekir, nbarbun ve çipuraya bıraktı
Foça kıyılarında palamut eksikliği olduğunu ifade eden Göl, "Normalde palamut bu mevsimin balığıdır, ancak bu sene ne yazık ki yok. Palamutun yerini tekir barbun ve çipura dolduruyor. Denizlerimiz özellikle tekir barbun konusunda cömert davranıyor" şeklinde konuştu.
Fiyat kampanyalarıyla her bütçeye uygun balık
Balık hali esnafı Ata Gapulcano, Ege Bölgesi’ndeki tür çeşitliliğinin tezgahlara yansıdığını belirtti. Gapulcano, "Şu anda Ege’de çeşitler çok bol. Vatandaşın kesesine uygun olması için kampanyalar yapıyoruz. Örneğin barbunun kilosu kasa alımlarında ortalama 200 TL, özel ve iri barbun isteyenler için fiyatlar 700 TL’ye kadar çıkabiliyor. Dil balığını 500 TL, deniz çipurasını 500–600 TL arasında sunuyoruz. Amacımız her bütçeye uygun taze balık temin etmek" dedi.
Güncel fiyatlar ise şu şekilde:
-
Barbun: 200 TL/kg
-
Tekir Barbun: 500–700 TL/kg
-
Dil Balığı: 500 TL/kg
-
Deniz Çipurası: 500–600 TL/kg





