Türkiye’nin gurme damak tatlarının uğrak noktalarından İzmir’de Atilla Heilbronn (Narımor) bu senenin Michelin Yıldızı seçkisine eklendi. Asma Yaprağı ise Yeşil Yıldız’ı hak etti. Geçtiğimiz yıl yıldız kazanan Od Urla, Vino Locale, Teruar Urla ise yıldızlarını korumayı başardı. Bu yılın sommelier ödülü ise yine İzmir’e geldi. Od Urla’dan Yunus Öztürk Sommelier Ödülü’nün sahibi oldu.
Sanat eseri güzelliğindeki tabaklardan damakta iz bırakan lezzetlere gastronomi sahnesinde hatırı sayılır bir yeri olan İzmir’in Michelin seçkisinde her bir restorana ve o restoranın şeflerine hayran kalacaksınız.

1-33Od Urla – 1 Michelin ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı

OD Urla, Şef Osman Sezener’in önderliğinde, İzmir’in gastronomi dünyasında bir yıldız olarak 1 kırmızı Michelin yıldızını ve yeşil yıldızını bu yıl da korumayı başardı. Doğadan ilham alan mutfağı ve sürdürülebilirlik konusundaki öncü yaklaşımıyla OD Urla, hem yerel hem de global tatları zarif bir şekilde bir araya getirerek misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.


Vino Locale – 1 Michelin ve 1 Yeşil Michelin Yıldızı

Vino Locale, şef Ozan Kumbasar ve eşi Seray Kumbasar’ın 2018’de açtığı, yemyeşil bir bahçede huzur dolu bir kaçış noktası. Doğal taş dokusunun zarif detaylarla buluştuğu mekânda, Ege’nin taze ve el yapımı lezzetleriyle damağınızı şımartırken, ‘Sıfır Atık’ felsefesiyle doğaya duyarlı bir deneyim sunuluyor. Vino Locale, 1 kırmızı ve 1 yeşil Michelin yıldızını başarıyla koruyarak mutfak sanatındaki istikrarını sürdürüyor.

Atilla Heilbronn – 1 Michelin Yıldızı

İzmir’in Michelin Yıldızı kazanan restoranlarından biri de şef Atilla Heilbronn’un önderliğindeki bu özel restoran oldu. Her iki ayda bir yenilenen menüsüyle misafirlerine keyifli bir deneyim sunan restoran, şefin ince detaylarla sanata dönüştürdüğü tabaklarıyla keşfedilmeye değer bir lezzet durağı haline getiriyor. Bu yıl kazandığı 1 Michelin Yıldızı’yla başarısını taçlandıran restoran, İzmir’in gurur kaynaklarından biri.

Teruar Urla – 1 Michelin Yıldızı

Şef Osman Serdaroğlu, Urla ve çevresindeki yerel üreticilerden özenle seçtiği malzemelerle, doğa ve insan odaklı bir menü oluşturuyor. 2020’de İtalya’daki kariyerinin ardından Urla’da açtığı Teruar, bağlar ve zeytinliklerle çevrili doğayla dost atmosferinde, sade ve lokal lezzetleri öne çıkarıyor. 1 Michelin yıldızını bu yıl da koruyarak başarısını pekiştiren Teruar, istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor.

Asma Yaprağı – 1 Michelin Yeşil Yıldızı

Alaçatı’nın en sevilen restoranlarından biri olan Asma Yaprağı, sürdürülebilirlik konusundaki kararlı yaklaşımı ve özgün mutfağıyla adından sıkça söz ettiriyor. Şef Ayşe Nur Mıhçı öncülüğünde, restoranın başarıları son olarak Yeşil Michelin Yıldızı ile taçlandırıldı. Bu prestijli ödül, Asma Yaprağı’nın sadece lezzetli ve yaratıcı yemekleriyle değil, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik konusundaki etkili uygulamalarıyla da fark yarattığını kanıtladı.

Yunus Öztürk2025 Michelin Sommelier Ödülü

Yunus Öztürk – OD Urla

Kaynak: Haber merkezi