“RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi” kapsamındaki eğitim faaliyetleriyle İzmir, dijital çağın gereksinimlerine uygun genç bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitimde, öğretmenler ve öğrenciler için dijital becerilerin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda, İzmir İktisat Kongre Merkezi’nde "E-Ticaret ve E-İhracat" temalı “GENÇTEK: Akran Öğrenme Modeli ve Genç Bilişim Ekosistemi” tanışma toplantısı gerçekleştirildi.
Katılımcılar ve hedefler
Toplantıya İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Kaygısız, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, GENÇTEK Koordinatörü Burcu Yılmaz, 20 liseden 82 öğrenci ve çok sayıda öğretmen katıldı. Proje kapsamında öğrenciler dijital okuryazarlık becerileri, finansal okuryazarlık ve takım çalışması gibi 21. yüzyıl becerileriyle donatılacak.
Öğrencileri geleceğe hazırlamak için dijital yetenekler öne çıkıyor
İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde öğrencilerin dijital ve finans okuryazarlıklarını artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Ceylan, öğrencilere sadece akademik başarı değil, aynı zamanda geleceğin mesleklerine yönelik beceriler kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.
İzmir Valisi Elban'dan dijital gelecek vurgusu
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, öğrencilerin dijital yetkinliklerinin artırılmasının önemine dikkat çekti. Eğitimdeki yenilikçi projelerin, öğrencilerin geleceğe sağlam adımlarla hazırlanmasına olanak tanıyacağını belirten Elban, projelerin sadece öğrenciler için değil, toplumun genel kalkınması için de büyük önem taşıdığını söyledi.