YAŞAM

Evde Profiterol yapımı! Pratik ve kolay Profiterol tarifi

Evde kolay ve lezzetli profiterol yapmak mümkün... İşte pratik profiterol tarifi haberimizin detaylarında...

Abone Ol

Profiterol, hem kreması hem çikolata sosuyla damakları şenlendiren, evde kolayca yapılabilen harika bir tatlıdır. İşte adım adım profiterol tarifi:

Profiterol malzemeleri:

Hamuru İçin:

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un

Kreması İçin:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya

Sosu İçin:

  • 1 paket çikolata sosu

Profiterol yapılışı:

  1. Hamuru Hazırlayın:

    • Küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve margarini koyun, kaynatın.
    • Ardından unu ekleyin ve 2-3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
    • Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve hamurun soğumasını bekleyin.
    • Hamur soğuduktan sonra, 3 adet yumurtayı teker teker kırarak hamura ekleyin. (İlk yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra diğerini ekleyin.)
    • Yumurtalarla karıştırarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve 10 dakika kadar dinlendirin.
  2. Hamurları Pişirin:

    • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar alın.
    • El ile şekil vermeyin, sadece kaşıkla koyun.
    • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi sürün ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
  3. Kremayı Hazırlayın:

    • Vanilya hariç, diğer krema malzemelerini bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.
    • Piştikten sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
    • Ardından kremayı soğumaya bırakın.
  4. Profiterolleri Birleştirin:

    • Pişen profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin.
    • Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve hamurların arasına sıkın.
    • Hamurların hepsinin arasına kremayı doldurduktan sonra çikolata sosunu üzerine gezdirin.
  5. Servis:

    • Çikolata sosu ile kaplanmış profiteroller servise hazır! Tatlıyı soğutup, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.