Ramazan ayında oruç tutanlar için sahurda dengeli ve sağlıklı beslenme önerileri sunan Diyanet TV’de, avokado da önerilen besinler arasında yer aldı. Kanalda yayınlanan “Ramazanda Nasıl Beslenilmeli?” programına konuk olan diyetisyen Feride Şimşek Benli, sahur öğününün kahvaltı formatında olması gerektiğini belirtti.
Benli, sahur menüsüne ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Sahurun kahvaltı şeklinde olması daha faydalı olur. Yumurta, bir parça peynir, ceviz, zeytin, badem ve bol yeşillik içeren bir öğün tercih edilebilir. Eğer seviyorsanız avokado da ekleyebilirsiniz. Sahura kalkmak önemli bir ibadet olduğu için mutlaka uyanılmalı. Hafif bir sahur yapmak isteyenler için bir kase yoğurt ve su içmek de yeterli olabilir.”
Ayrıca iftar için de önerilerde bulunan Benli, orucun bir bardak su ve hurma ile açılmasının kan şekerini dengeleyeceğini, ardından çorba içilip bir süre dinlenmenin sindirime yardımcı olacağını söyledi. Protein ağırlıklı beslenmenin kas kaybını önleyebileceğini de vurguladı.