Çeşme’de kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen "Hayatın Anlamı Kitap" projesi, bu ay sağlıklı beslenme konusuna odaklandı. Alaçatı’da düzenlenen etkinlikte, Gıda Mühendisi, Danışman ve Yazar Tuğba Parıltı, beslenme konusunda doğru bilinen yanlışları katılımcılarla paylaştı.
Sağlıklı beslenmede doğru bilinen yanlışlar
Alaçatı’da bir otelde gerçekleştirilen söyleşiye, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Temelli, Alaçatı Gıda Topluluğu üyeleri ve çok sayıda kitapsever katıldı.
Tuğba Parıltı, beslenme alışkanlıklarında sıkça yapılan hatalara değinerek, "Sağlıklı beslenmek için neyi, nasıl pişirmeliyiz?" sorusuna yanıt aradı. Gıdaların saklanma koşulları, pişirme yöntemlerinin sağlığa etkileri ve bilinçli beslenme konusunda önemli bilgiler veren Parıltı, katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sakız ağacı fidanı dikildi
Etkinliğin sonunda, Proje Koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, Tuğba Parıltı'ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Ayrıca, yazar adına dikilen sakız ağacı fidanının sertifikası kendisine sunuldu.