UNESCO tescilli gastronomi şehri Afyonkarahisar, 7. Gastro Afyon Festivali kapsamında rekor bir lezzete imza attı. 1 ton sucuk ve 15 bin yumurta ile hazırlanan dev sucuklu yumurta, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.
25 metrekarelik dev tavada pişirildi
25 metrekarelik özel tavada hazırlanan sucuklu yumurta için 30 şef birlikte çalıştı. Guinness World Records Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici gözetiminde gerçekleşen pişirme işleminin ardından, ürün önce tadıldı sonra tartıldı. Elde edilen 1930 kilogramlık ağırlık, Guinness kriterlerini aştı.
Resmi rekor ilan edildi
Gemici, "Dünyanın en büyük sucuklu yumurtası rekoru için belirlenen minimum kilo 1000’di. Elde edilen 1930 kiloyla bu rekor resmi olarak kırılmıştır" açıklamasını yaptı. Rekorun sahibi olarak Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Profesyonel Aşçılar Federasyonu ilan edildi.
Belediye Başkanı Burcu Köksal, törende duyduğu memnuniyeti şu sözlerle paylaştı:
“Biz 1000 kilo hedefiyle yola çıktık ama 1930 kiloya ulaştık. Afyonkarahisar’ımızın adını bir kez daha dünyaya duyurduğumuz için çok mutluyuz.”