GÜNDEM

Şifa kaynağı alıç, Bozdoğan’da yoğun ilgi görüyor

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan Nazmi Güner, doğal yaşamı tercih eden vatandaşların rağbet gösterdiği alıç meyvesini toplayarak hem kendi sağlığını destekliyor hem de sağlıklı beslenmeye teşvik ediyor.

Abone Ol

Doğal bir antioksidan olarak bilinen ve pek çok sağlık faydasıyla öne çıkan alıç, doğada kendiliğinden yetişen şifa kaynaklarından biri olarak ilgi görüyor. Ormanlık alanlarda ve dere-vadi kenarlarında ağaçlarda yetişen alıç, çiğ olarak tüketilebildiği gibi çay, marmelat, reçel ve sirke yapımında da kullanılıyor. Toplaması zahmetli olsa da geniş kullanım alanı ve faydalarıyla dikkat çekiyor.

"Alıç kalbe iyi gelir, nefesi açar''

Bozdoğan'daki 75 yaşındaki Nazmi Güner, alıç meyvesini topluyor. Alıç meyvesinin özellikle kalp sağlığına iyi geldiğini belirten Nazmi Güner, "Alıç kalbe iyi gelir, nefesi açar. Bir avuç yedin mi insan kendini daha dinç hisseder. Bizim büyüklerimiz ‘alıç yersen yolun uzun olur' derdi. Genel vücut sağlığı için de faydalı olduğunu söylüyorlar. Gün içinde bir avuç yersen insan kendini daha zinde hisseder" diye konuştu.