Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde üretilen fideler arasında domates, biber, patlıcan gibi sebzelerin farklı türlerinin yanı sıra kabak, salatalık ve bamya gibi yazlık ürünler ile zeytin, incir ve şeftali fidanları bulunuyor. Ayrıca lavanta gibi aromatik bitkiler ve çeşitli peyzaj bitkileri de doğal tarım yöntemleriyle yetiştiriliyor.
Vatandaşların balkonlarında, bahçelerinde veya tarlalarında doğal üretim yapmasına olanak tanıyan bu uygulama, aynı zamanda güvenli ve temiz gıdaya ulaşma imkânı sunuyor.
“Her gıdanın güvenilir olması bizim için çok kıymetli”
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, projenin temel amacının yerel tohumları yaşatmak ve halkı sağlıklı, doğal fidelerle buluşturmak olduğunu belirtti. Başkan Sengel, “Köy Enstitüleri’nden ilham alarak hayata geçirdiğimiz Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yürüttüğümüz doğru tarım uygulamalarıyla hem vatandaşlarımıza hem de çiftçilerimize eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda yerel tohumlardan ürettiğimiz kaliteli ve güvenilir fideleri uygun fiyatlarla halkımıza sunuyoruz” dedi.
Temiz tarım mirası gelecek kuşaklara aktarılıyor
Efes Tarlası Yaşam Köyü, yerel tarımı desteklemek ve gıda güvenliğini güçlendirmek adına sürdürülebilir üretim modeline katkı sunmayı hedefliyor. Vatandaşlar, köyü ziyaret ederek doğal tarım yöntemleriyle üretilen fideleri temin edebiliyor. Başkan Sengel, üretimde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek, temiz ve güvenilir gıdanın önemine bir kez daha dikkat çekti.