İZMİR GENEL

Dersler değil tencereler kaynadı: Gençler sağlıklı ve ekonomik yemeklerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dersler Değil Tencereler Kaynıyor” projesiyle gençleri uygun bütçeyle sağlıklı yemekler yapmaya teşvik ediyor. İlk atölyede kremalı domates çorbası, köri soslu tavuk ve Kıbrıs tatlısı yapıldı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, gençlerin sağlıklı, ekonomik ve güvenli beslenmesini teşvik etmek amacıyla “Dersler Değil Tencereler Kaynıyor” adlı mutfak atölyesi projesini başlattı. Projenin ilk eğitimi, Örnekköy'deki Meslek Fabrikası Kurs Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gençler hem öğrendi hem pişirdi

Eğitmen Tülin Korkmaz eşliğinde gerçekleştirilen eğitimde gençler önce teorik bilgiler aldı, ardından tencereleri kaynatmaya başladı. Katılımcılar, farklı kesme tahtası renklerinin hijyen açısından öneminden temel pişirme tekniklerine kadar birçok konuda bilgilendirildi.

Atölye çalışmasında gençler, üç çeşit yemek hazırladı: Kremalı domates çorbası, makarna, köri soslu tavuk ve tatlı olarak da Kıbrıs tatlısı. Eğitim sonunda yapılan yemekler hep birlikte yenerek deneyim paylaşıldı.

İstihdamın yanında toplumsal fayda hedefleniyor

Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Gençlerin taleplerini dikkate alarak ekonomik ve sağlıklı beslenme üzerine bir proje geliştirdik. 18-30 yaş arası gençlerle yapılan ön çalışmalarda mutfak becerisi kazanma ve sağlıklı gıdaya erişim öne çıktı. Bu doğrultuda başlattığımız proje ile gençler hem öğreniyor hem birlikte yemek yapmanın keyfini yaşıyor. Eğitmenimizin sunumlarıyla da gıda güvenliği konusunda farkındalık kazandılar. Bortar Group’un malzeme desteğiyle yürüttüğümüz bu projeyi sürdüreceğiz.”

Gençler memnun: “Artık fast-food’a gerek yok”

Atölyeye katılan gençler ise eğitimden oldukça memnun kaldıklarını ifade etti. İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi Sıla Yıldız, “Bugün hem sağlıklı yemek yapmayı hem de hijyenin püf noktalarını öğrendik. Öğrenciler olarak genelde fast-food tercih ediyoruz ama artık ekonomik ve sağlıklı yemekleri evde yapabileceğime inanıyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Tunç Coşkun Aydemir ise “Köri soslu tavuğu sadece yemeyi bilirdim, artık yapmayı da biliyorum. Bu tarifler bizim gibi öğrenciler için çok pratik ve ekonomik” diye konuştu.

Tıbbi Sekreterlik öğrencisi Seçil Mutlu ise “Mutfakta püf noktaları öğrendik. Artık daha az maliyetle sağlıklı yemekler yapabilirim” ifadelerini kullandı.