Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, tütünle mücadelede politikaların revize edilerek daha güçlü bir anlayışla sahaya çıkacaklarını açıkladı.

Gençler hedefte: Farkındalık çalışmaları artacak

Birinci, Türkiye'de tütüne başlama yaşının 13-15'e kadar düştüğüne dikkat çekerek, sektörün gençleri özendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Elektronik sigara ve dumansız tütün gibi ürünlerin zararsız gibi gösterildiğini söyleyen Birinci, bu algının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Taksitli alışveriş kabusu: 190 bin liralık borç 500 bin lira oldu Taksitli alışveriş kabusu: 190 bin liralık borç 500 bin lira oldu

"Pasif içiciler daha çok zarar görüyor"

Sağlık Bakan Yardımcısı, pasif içiciliğin özellikle şehirlerde ciddi bir sorun haline geldiğini ifade etti. Türkiye'nin yüzde 77'sinin yoğun kentleşmiş bölgelerde yaşadığını belirten Birinci, pasif içicilerin sigara kullanımından daha fazla zarar görebileceğini söyledi.

"Ülkemize özgü politikalar geliştirme peşindeyiz"

Birinci, tütün kullanımının kronik hastalıklara etkisinin çok fazla olduğunu ve bu nedenle mücadelede yeni adımlar atılması gerektiğini belirtti. Bakanlık, sigarayla mücadelede dünya örneklerini inceleyerek Türkiye'ye özgü stratejiler geliştirecek. Ayrıca, toplumda tütün ürünlerine yönelik farkındalığı artırmak için iletişim ve sektör uzmanlarıyla çalışmalar yürütülecek.

Kaynak: Haber Merkezi