İZMİR GENEL

Türkiye Pizza Şampiyonası Urla’da lezzet ve sanatla buluştu

İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen Türkiye Pizza Şampiyonası, 30 usta şefi ve yaklaşık 600 gastronomi tutkununu bir araya getirdi. Yarışmada lezzet kadar pizza akrobasi şovları da öne çıktı.

Abone Ol

İkincisi gerçekleştirilen Türkiye Pizza Şampiyonası, Egebeta Urla Bazaar’da yoğun bir ilgiyle tamamlandı. Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından 30 pizza ustası katıldı, 600’e yakın ziyaretçi yarışmaları izledi. Yarışmada birincilik ödülünü Urla’dan Seyhan Laçin kazanırken, ikinci Dikili’den Barış Utku Şentürk, üçüncü ise Bursa’dan Ceyhun Filiz oldu. Jüri Özel Ödülü ise Burdur’dan Nur Buran Ergüz’e verildi.

Akrobasi ve şovlar etkinliğe renk kattı

Dünya Pizza Akrobasi Şampiyonu Umberto Napolitano ve 2006 Almanya Pizza Şampiyonu Sebastiano Minitti, hamur şovlarıyla etkinliğe ayrı bir görsel şölen kattı. Organizasyonda ayrıca akrobatik dans gösterisi, pizza ve tatlı ikramları yapıldı, yapılan çekilişle 6 ateş çukuru ve 1 tablet sahiplerini buldu.

Organizatörler ve şefler konuştu

Etkinlik organizatörü ve 2016 Almanya Pizza Şampiyonu Şahin Çiftçi, Türkiye Pizza Akademisi’ni kurduklarını ve yarışmanın amacının “en iyi pizzayı seçmek” olduğunu vurguladı. Genel koordinatör Gafur Alişer ise Urla’nın gastronomi ve turizm açısından önemine dikkat çekti.

Yarışmacıların özel tarifleri ve deneyimleri

Muğla’dan yarışmaya katılan Berke Devecioğlu, mantarlı Napoliten pizza yaptığını ve özel soslarla lezzeti artırdığını belirtti. Burdur’dan Nur Buran Ergüz, uzun fermantasyonlu özel hamurunu ve kadın bakış açısının farkını vurguladı. İzmir’den Bedirhan Bedirbor ise farklı soslar ve trüf yağlı istiridye mantarı kullanarak kendi yorumunu kattı. Yarışmanın jüri kadrosunda, Murat Bingül, Volkan Sintaç, Ahmet Günter Sezener, Bülent Akgerman, Haluk Özyavuz, Şahin Çiftçi, Umberto Napolitano, Sebastiano Minitti, Dr. Emrah Köksal ve Ufuk Evrim Karadağ yer aldı.