Şekersiz beslenme trendi her geçen gün daha fazla insan tarafından benimseniyor. Tatlandırıcı içeren yiyecekler, kalorisiz veya düşük kalorili oldukları için kilo vermek isteyenlerin gözdesi haline geldi. Ancak, uzmanlar bu gıdaların sağlıklı olup olmadığına dair ciddi tartışmalar yürütüyor.

Tatlandırıcı İçeren Ürünler Ne Kadar Güvenli?

Son yıllarda “şekersiz” etiketi taşıyan gıdalar daha fazla tercih ediliyor. Ancak bu ürünlerde yaygın olarak kullanılan sukraloz, sakarin gibi yapay tatlandırıcıların sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, özellikle bu ürünlerin sık tüketilmesi durumunda bağırsak sağlığının zarar görebileceği konusunda uyarıyor. Yapay tatlandırıcıların, çocuklar ve hamileler tarafından tüketiminin sınırlı tutulması gerektiği de vurgulanıyor.

Doğal tatlandırıcılar gerçekten zararsız mı?

Doğal tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılara göre daha güvenli olarak görülse de bunların da aşırı tüketiminde sindirim sisteminde rahatsızlıklara neden olabileceği ifade ediliyor. Uzmanlar, doğal tatlandırıcıların daha iyi bir alternatif olduğunu ancak tüketim miktarının sınırlı tutulması gerektiğini belirtiyor.

Şekerin alternatifi gerçek besinler

Tatlandırıcı içeren ürünlere yönelmek yerine şeker ihtiyacını meyvelerden ve tam tahıllardan karşılamanın sağlığa daha yararlı olduğu söyleniyor. Doğal yollardan şeker almanın uzun vadede daha sağlıklı bir seçenek olduğu vurgulanırken, şeker ihtiyacını tatlandırıcılardan karşılamaktansa besleyici gıdalardan karşılamanın daha iyi olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi