Seferihisar, sadece doğal güzellikleriyle değil, birbirinden lezzetli restoranlarıyla da Ege mutfağının en gözde duraklarından biri haline gelmiştir. Eğer Ege’nin taze deniz ürünlerinden, yöresel tatlarına kadar her şeyin en iyisini arıyorsanız, işte Seferihisar'da yol yapmaya değer 4 restoran: Milos Balık, Bake Some, Artemis Restoran ve Hamiyet Anne Pide Salonu.

Milos balık: Yunan ve Ege mezelerinin en lezzetli hali

Seferihisar'ın Sığacık beldesinde yer alan Milos Balık, Yunan ve Ege mutfağının eşsiz mezelerini sunan bir mekan olarak öne çıkıyor. Topraktan toplanan taze ürünler ve denizden çıkan tuz kokulu deniz mahsulleri ile harika tabaklar sunan restoran, Ege’nin en özgün tatlarını bir araya getiriyor. Özellikle kale biberli atom, fesleğenli levrek marin, lakerda ve enginarlı karides gibi özel lezzetler, burayı ziyaret edenlerin favorileri arasında.

Milos BalıkBake Some: Unutulmaz bir Bakery deneyimi

Seferihisar’ın henüz açılan ama adını çokça duyuracak olan mekanı Bake Some, sunduğu sandviçler, ekmek üstü seçenekler, focaccia, kruvasan, quiche ve pizza çeşitleriyle şimdiden büyük beğeni topluyor. Bu bakery, sadece tatlarıyla değil, her bir ürünündeki özel dokunuşuyla da dikkat çekiyor. Özellikle sandviçler ve pizzalar, geleneksel lezzetlere farklı bir bakış açısı sunuyor. Bake Some, yolculuğunuzda mutlaka uğramanız gereken mekanlardan biri.

Bake SomeArtemis Restoran: Enginarın efsane lezzet

Seferihisar'ın meşhur restoranlarından Artemis, menüsünde enginarın yer aldığı eşsiz yemekleriyle ünlüdür. 40 dönümlük bir enginar tarlasında, doğanın kalbinde yer alan bu restoran, Enginar denince akla ilk gelen yerlerden biri. Mezelerden ana yemeklere, tatlılardan ara sıcaklara kadar her şeyde enginar dokunuşu bulunuyor. Ayrıca, restoranın atmosferi de Ege’nin huzur veren havasını ve lezzetlerini hissetmenizi sağlıyor.

Çandarlı'nın lezzet durağı 5 restoran! Çandarlı'nın lezzet durağı 5 restoran!

Artemis

Hamiyet anne pide salonu: Ege’ye özgü pideler

Seferihisar'da, Hamiyet Anne Pide Salonu, Ege’ye özgü pideleriyle ünlüdür. Murat Usta’nın özel tarifleri ve Hamiyet Anne’nin tatlı dokunuşlarıyla hazırlanan pideler, bu mekana gelenlerin vazgeçilmezi oluyor. Özellikle pesto karidesli, enginarlı ve ahtapotlu pideler, efsane lezzetler arasında. Klasik kıymalı ve kuşbaşılı pideler de denemeye değer. Ege’nin yöresel lezzetlerine özgün bir bakış açısı getiren bu restoran, pideseverlerin uğramadan geçemeyeceği bir mekan.Hamiyet Anne

Muhabir: Yiğit Sütcü