HPV virüsüne karşı erken tanı büyük önem taşıyor HPV virüsüne karşı erken tanı büyük önem taşıyor

Ramazan ayına sayılı günler kaldı ve oruç tutacak kişiler şimdiden büyük bir heyecanla hazırlık aşamasına başladı. 28 Şubat’ta ilk sahura kalkacak olanlar büyük bir heyecanla beklerken, akıllara gelen en önemli sorulardan biri de "Sahurda nasıl beslenmeliyiz?" oluyor. Şafaktan gün batımına kadar geçen sürede sağlığa dikkat etmek oldukça önemli. Peki, sahurda nasıl beslenmeliyiz?

Sahurda nelere dikkat edilmeli?

Gün boyu halsizlik, yorgunluk ve uyku hali yaşamamak için yeterli ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Gece metabolizmanın yavaşladığını unutmamalı ve aşırı tuzlu, tatlı, karbonhidrat ağırlıklı, yoğun baharatlı, yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor. Bu tür yiyecekler mide problemlerine, baş ağrısına ve susuzluk hissine neden olabiliyor.

Hangi besinler tüketilmeli?

Uzamanlar, gün içinde sizi tok tutacak ve enerji verecek besinler tercih etmek gerektiğini belirtiyor. Yumurta, peynir, süt, fındık, badem, ceviz, tam tahıllı ekmek, salata, yoğurt, çorba ve az yağlı zeytinyağlı sebze yemekleri sağlıklı seçenekler arasında bulunuyor.

Su içmeyi ihmal etmeyin

Sahura kalkmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. Bu şekilde hem açlık süresi kısalır hem de metabolizma hızınızı koruyabilirsiniz. Ayrıca, sahurda yeterince su tüketmek gün içinde susuzluk hissini azaltarak vücut dengesini korumaya yardımcı olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi