Çorbadan çıkanlar müşteriyi şoke etti Çorbadan çıkanlar müşteriyi şoke etti

Karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kıymalı harcı ve patlıcanın mükemmel uyumu ile sofralarınızı şenlendirir. Etli yemekler sevenler için ideal olan bu lezzet, pratik bir şekilde hazırlanıp fırında pişirildiğinde harika bir tat ortaya çıkar. İşte karnıyarık tarifi:

Malzemeler:

4 adet patlıcan

300 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet yeşil biber

2 adet domates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1/2 su bardağı sıcak su

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkıp, yağda kızartın ve kağıt havluyla fazla yağını alın.

Soğanı ince ince doğrayın, yeşil biberleri ve domatesleri de küçük küpler halinde doğrayın.

Sıvı yağı bir tavada ısıtıp, önce soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip, rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.

Doğranmış biberleri, domatesleri ve baharatları ekleyip, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin.

Kızarttığınız patlıcanların ortasında uzunlamasına bir yarık açın. İçine kıymalı harcı doldurun.

Hazırladığınız karnıyarıkları bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine sıcak suyu ekleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi