Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden bu yana Türkiye ve yakın çevresinde yaklaşık 110 bin depremin meydana geldiğini açıkladı.
Deprem hareketliliği arttı
AFAD, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, son iki yılın sismik hareketliliğini gösteren bir video yayımladı. Açıklamada, Türkiye'nin deprem gerçeğine vurgu yapılarak, "Ülkemizde her 3 yılda bir 6 büyüklüğünde bir deprem, her 5 yılda bir 6 üzeri, her 10 yılda ise 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem yaşanıyor" ifadelerine yer verildi.
Yıllık ortalama 24 bin deprem ölçülüyor
AFAD, Türkiye’de yıllık ortalama 24 bin depremin çözümlendiğini belirtirken, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinden bu yana bu sayının 110 bine yaklaştığını bildirdi. Uzmanlar, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu ve sismik hareketliliğin sürekli izlendiğini hatırlatarak, vatandaşların deprem bilincini artırması gerektiğini vurguluyor.
Bunları Biliyor Musunuz❓
— AFAD (@AFADBaskanlik) March 5, 2025
🇹🇷 Ülkemizde her üç yılda bir 6 büyüklüğünde bir deprem, her 5 yılda bir 6 üzeri, her on yılda ise 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem yaşanıyor.
📊 AFAD tarafından yıllık ortalama 24 bin depremin çözümü yapılıyor.
🗓️ Bu sayı, 6 Şubat Asrın Felaketi’nden… pic.twitter.com/bY9vLsLZdl